Een tijdschrift kan altijd. Ontspannen aan de keukentafel, op vakantie, toilet of om cadeau te geven. Er zijn talloze tijdschriften op de markt met voor iedereen wel iets leuks om te lezen. Dat maakt het soms best moeilijk om een fijn, passend tijdschrift te vinden. Daarom zijn er gratis tijdschriften om je te helpen kiezen.

Een tijdschrift: Een periodieke uitgave van een bundel aan artikelen. In gewone mensentaal: Een ‘boekwerk’ aan leuke items die wekelijks, maandelijks of soms zelfs jaarlijks weer op de deurmat belandt. Iets waar je naar uitkijkt en deze bijna met moeite in de magazinebak op zal bergen om er op een ontspannen manier, optimaal van te kunnen genieten.

Welke gratis tijdschriften kun je aanvragen

Inhoudsopgave

Een relatie beginnen door middel van een gratis tijdschrift

De magie van een tijdschrift zit hem in de (langdurige) relatie die je aangaat met het magazine. Hoe je een band opbouwt met de terugkerende items, met bepaalde rubrieken en de schrijfstijl die hierbij past.

Maar net zoals in iedere andere relatie, ontstaat deze vorm van ‘verbondenheid’ niet binnen een dag. Dit moet groeien en bloeien. Tot er zoiets moois ontstaat dat de periodieke ‘hereniging’ een moment is waar jij naar uit kan kijken. Reden genoeg om een nieuw abonnement ook precies zo te behandelen, zoals je dit zou doen als het gaat om een nieuwe liefdesrelatie.

Stap 1: Waar ben je naar op zoek?

Als het goed is weet je precies wat je graag ziet in een man of vrouw. Wat je ‘type’ is, om het een andere omschrijving te geven. Met tijdschriften is dit niet anders. Een goed tijdschrift past bij je, sluit aan bij jouw interesses en bezigheden. Dus het is niet onverstandig om vooraf voor jezelf duidelijk te hebben, waar je precies naar op zoek bent in een nieuw, potentieel tijdschriftenabonnement.

Hoe weet je wat je zoekt?

Het kan natuurlijk ook zomaar zijn dat je zelf nog niet goed weet waar je naar op zoek bent. Dat je niet precies weet wat je ‘type’ is en op wat voor een manier een tijdschrift een waardevolle aanvulling moet zijn op je huidige levensstijl.

Stap 2: Verken de markt op

Je komt er nooit achter wat je zoekt, als je niet hebt gekeken wat er allemaal te krijgen is. Dit doe je wat je liefdesleven betreft op datingsites, in de kroeg of op het werk…

Qua tijdschriften is een beetje research doen vaak al genoeg. Vraag rond bij vrienden welk tijdschrift hun hebben, wat de voor- en nadelen zijn en of ze misschien nog tips voor je hebben.

Eerder hadden we het er namelijk al over dat er voor iedereen een passend tijdschrift is te vinden. Mannen, vrouwen, jongvolwassenen, tieners, kleuters… Een tijdschrift gericht op een specifiek interessegebied, zoals de Penny (paarden), Automotive-tijdschriften, lifestylemagazines, glossy’s, roddelbladen, politieke tijdschriften en op basis religie of seksuele geaardheid. Je kan het zo gek niet bedenken. Er bestaat écht voor op ieder potje, een literaire deksel.

Tip: Deze gratis tijdschriften zijn beschikbaar

– Je kunt een proefabonnement op de Flair nemen
– Ga lekker gratis Linda tijdschriften lezen
– Of neem een proefabonnement op Jan Magazine
– Kies een proefabonnement op de Margriet of Libelle
– Lees gratis het VT Wonen magazine
– Bekijk gratis het Flow magazine

gratis tijdschriften

Stap 3: Tijd om actie te ondernemen

Kortom: ongegeneerd daten tot je er iets van een blijvertje tussen zit.  En ja, dit het liefste zonder dat je vast zit in verplichtingen waar je nog lang niet op zit te wachten. Probeer dus zoveel mogelijk tijdschriften uit door middel van proefmonsters in de vorm van een gratis tijdschrift.

Veel magazines bieden namelijk gratis tijdschriften aan om je kennis te laten maken. Het voordeel hiervan is dat je veel, verschillende gratis magazines kan verzamelen en zonder druk kan bepalen in welke richting je de zoektocht voort kan zetten.

Stap 4: Tunnelvisie

Nu je enigszins weet wat je moet zoeken. Is het ook belangrijk dat je je beperkt op de plekken waar je jouw ‘type’ kan vinden. Oftewel: waar je jouw gratis, vrijblijvende exemplaren op de kop kan tikken.

Het internet is daarvoor nog altijd een populaire ontmoetingsplek. Op verschillende websites kun je heel veel gratis tijdschriften vinden. De uitgeverij zal dikwijls aanbiedingen hebben op het gebied van magazines (zoek een gratis tijdschrift bijvoorbeeld eens via de site van Sanoma). Maar ook in dit blog en via diverse pagina’s op deze site houden wij je op de hoogte van specifieke aanbiedingen.

Ook kan je op bepaalde beurzen en evenementen, altijd wel gratis tijdschriften krijgen. Als een specifieke uitgeverij een stand heeft waarmee reclame wordt gemaakt.

Put yourself out there! En je zal snel genoeg overblijven met een tijdschrift wat potentie heeft voor op langere termijn.

Stap 5: Een van de gratis tijdschriften doet je verlangen naar meer

Heb jij even geluk! Want jouw tijdschrift naar keuze wil jou net zo goed. Dat is een garantie die je bij voorbaat al hebt. Deze is dus altijd bereid om even te wachten of om verdere stappen te nemen om te kijken of een ‘relatie’ stand kan houden.

Dit noem je dus een proefabonnement. Een periode waarin je kan ‘proeven’ van hoe het is om in een relatie te zitten met jouw tijdschrift naar keuze.

Een proefabonnement op een tijdschrift kan gratis- of extreem goedkoop zijn, maar ze hebben altijd een ding met elkaar gemeen: Na de periode stopt je proefabonnement vanzelf. Je zit dus nergens aan vast en kan jezelf zonder gêne gewoon weer op de markt storten om een nieuw proefabonnement aan te gaan.

Van een proefabonnement op Tina, naar een gratis exemplaar van Autoweek

Het is helemaal niet gek als je een proefabonnement neemt op de Tina om uiteindelijk te beslissen dat dit totaal niet is waar je naar zoekt. En dus toch een proefabonnement neemt op Libelle of de Autoweek (bij wijze van spreken).

Ook kan je makkelijk een gratis tijdschrift uitproberen tijdens de proefperiode. Niemand die zal zeggen dat je tijdens dit proces niet efficiënt te werk mag gaan om de kans op een succesvolle match te vergroten, toch?

Gratis tijdschrift proefabonnement

Stap 6: Maar na een mooie periode is het proefabonnement voorbij

Wat doe je nu? Zoals we bij stap 5 al omschreven: Je zit nergens aan vast, dus je bent vrij om je magazine over te laten aan iemand die er wel blij mee is. Maar je staat hoe dan ook voor een keuze. Ga je verder met dit tijdschrift of niet? Je zal namelijk al best goed bekend zijn met zowel de voor- en nadelen van dit specifieke magazine. Het is dus tijd om je relatie te definiëren. Ga je überhaupt een verbintenis aan en zo ja… Wat voor een verbintenis gaat dit dan worden?

Jouw favoriete abonnementsvorm

Wordt het een digitaal abonnement? Een weekblad? Of misschien voel je jezelf er prima bij als je jouw tijdschrift eens per maand, halfjaar of zelfs jaarlijks op het matje valt. Een gratis tijdschrift kan je namelijk ook digitaal lezen, net zoals je makkelijk een maandblad een keer gratis kan uitproberen. Alsof je nog niet genoeg te kiezen had.

Daarom is het zo belangrijk dat je de tijd neemt om niet alleen gratis tijdschriften, maar ook de verschillende soorten relaties die je aan kan gaan te verkennen.

Wat voor jou werkt qua abonnementsvorm, uitgave-patroon en natuurlijk ook: de prijs! Is essentieel om ervoor te zorgen dat deze verbintenis een langdurig karakter gaat krijgen. Ook niet geheel onbelangrijk: dat je vooral zelf veel plezier overhoudt aan je tijdschriftenabonnement. Daar doe je het voor.

Stap 7: Je gaat het proberen

En dan, na lang wikken en wegen. Heb je besloten om de ‘uitdaging’ aan te gaan. Je gaat voor een abonnement. Misschien op papier of misschien lees je jouw tijdschrift wel op de tablet. Een keer per week, per maand, per kwartaal, halfjaar of eens per jaar… Je bent er uit wat je zoekt en wilt.

Nu is daar nog niet alles mee gezegd, want er moet natuurlijk wel iets voor jou in zitten. Tenslotte geef jij de uitgeverij je woord dat je hoe dan ook, elke periode een tijdschrift van ze wil ontvangen.

Tip: Wist je dat je hier ook gratis digitale tijdschriften kunt lezen op een tablet?

Goedkoop abonnement op een tijdschrift

Je kan jezelf nu oriënteren op abonnementsprijzen. Waar vind je het goedkoopste abonnement op de Libelle of de Privé? Zit er nog een leuk welkoms cadeautje bij het abonnement wat je af wil sluiten?

Ook is het goed om te kijken wat er gebeurt nadat je abonnement eindigt. Wordt deze stilzwijgend verlengd of hoef je niets te doen als je besluit om na een lange, gelukkige ‘relatie’ om het abonnement stop te zetten.

Natuurlijk begin je dan gewoon weer opnieuw (zoektocht, gratis tijdschrift, proefabonnement en al), maar dat is misschien ook wel de halve pret. Misschien nog wel leuker is dat het ook mag én kan. Een groot voordeel van het daten in de tijdschriftwereld. Als je niet wil, zit je nooit ergens helemaal aan vast en je kan jezelf op zoveel tijdschriften abonneren als je zelf wil. Er bestaat namelijk geen monogamie in een relatie tussen mens en magazine. Hoe fijn is dat?

Heb jij al wel eens eerder een abonnement op een tijdschrift gehad? Ben je nog altijd trouw abonnee of ben je gestopt? Deel je ervaring in een reactie of klik op een van de links voor meer informatie over talloze, gratis tijdschriften.