We weten niet waarom, maar iedereen wordt wel blij van gratis proefmonsters. Een leuke, kosteloze (miniatuur) versie van een product. Leuk om te krijgen, maar bijna nog leuker om te verzamelen en niet alleen omdat je er geld mee kan besparen.

Gratis proefmonsters

Gratis proefmonsters

Gratis proefmonsters zijn bedoeld om mensen bekend te maken met een bepaald product. Eigenlijk om je te ‘charmeren’ tot aankoop. Het klinkt heel zakelijk, maar zo zit het wel. Om deze reden zijn gratis proefmonsters vaak leuk verpakt en ziet ze er leuk en gezellig uit. Het is de bedoeling dat je er ‘blij’ van wordt, al is soms juist het kopje ‘gratis’ daarvoor al genoeg. Toch is samplen een veelvoorkomende manier van adverteren. Een bedrijf kan tenslotte wel zoveel zeggen over dat jouw hond dat specifieke merk hondenvoer geweldig gaat vinden, maar dat weet je pas echt als je het ook zelf kan proberen. Daarom zijn er dus de gratis proefmonsters dierenvoeding.

Waar en waarvan?

Maar waarom er gratis proefmonsters zijn is natuurlijk bijzaak. De twee échte vragen die echt belangrijk zijn, zijn; waar en waarvan? Daar kunnen we simpel over zijn: je kan eigenlijk overal gratis proefmonsters vinden. Niet altijd, dat klopt, maar als je een beetje oplet weet je precies waar je wat kan krijgen.

Ook zijn er diverse websites die je kunnen helpen bij het vinden van gratis proefverpakkingen. Dus als je zelf weinig inspiratie hebt kan je altijd nog een van deze pagina’s raadplegen. Wat deze websites makkelijk maakt is dat je erop kan letten dat een bepaalde proefperiode niet is verlopen. Zo vindt je gratis proefmonsters uit 2019 en voor de vooruitstrevende ‘tester’ kan je ook alvast kijken wat voor een gratis proefmonsters je in 2020 kan vinden.

Wat wordt er zoal gesampled?

Eigenlijk kan er van alles gesampled worden en op heel veel verschillende manieren. Zo kent iedereen de ‘blokjes kaas’ wel die je vaak in de supermarkten ziet. Maar ook kleine blikjes drinken worden gratis uitgedeeld als proefmonster. Van make-up, parfum, dierenvoeding, babyproducten tot crèmes. Eigenlijk alles wat in een kleine verpakking kan worden meegegeven; is te samplen. Het is dan ook niet zo gek dat hier veelvuldig gebruik van wordt gemaakt door supermarkten, drogisterijen, dierenwinkels, apotheken enzovoorts.

Gratis proefmonsters van parfum

Een van de meest bekende winkelketens die proefmonsters en probeerverpakkingen uitdeelt is de parfumerie Douglas. Bij iedere aankoop ontvang je een minimum van twee gratis proefmonsters parfum, maar ook gratis samples van dagcrème en gratis make-up. Via de webshop heb je zelfs de keuze om je eigen proefmonsters uit te kiezen. Voor veel mensen zijn de leuke samples een reden om te blijven winkelen bij de parfumerie. Want zelfs koop je iets voor een ander; je ontvangt ook een klein cadeautje voor jezelf.

Gratis proefmonsters van make up

Maar niet alleen parfum is in een proefverpakking te krijgen. Ook make-up wordt vaak uitgedeeld als sample exemplaar. Dit zie je bijvoorbeeld bij de hierboven genoemde Douglas. Maar ook bij andere drogisterijen en parfumerieën wordt make-up als gratis proefmonster aangeboden zodat klanten dit kunnen proberen.

Bepaalde make-up merken hebben ook zogenaamde ‘mini’s’ in hun assortiment. Deze kan je (gratis) aanschaffen of krijg je als cadeautje bij een bestelling. De make-up mini’s zijn ideaal om iemand voor en kortlopende tijd bekend te maken met een bepaald make-up merk of product.

Beautybox

Deze kleine, gratis proefmonsters vind je ook vaak in zogenaamde sampleboxes. Een voorbeeld hiervan is de Goodiebox en de beautybox van Look Fantastic. Bij deze boxes ontvang je voor een klein bedrag per maand een doos met fullsize producten en samples. De waarde van deze dozen kans soms oplopen tot 100 euro en de producten die erin zitten zijn van hoge kwaliteit. Niet te vergeten dat het een hoog cadeautjes-gehalte heeft, omdat je van tevoren geen idee hebt wat je in de beautybox zal vinden.

Gratis make-up is sowieso al iets waar menig vrouw heel erg blij van wordt. Zelfs al heb je het eigenlijk, stiekem voor jezelf moeten kopen. Gelukkig is de prijs van een box minimaal tegenover de werkelijke waarde hiervan en heb je alsnog voor minimaal 30 euro aan producten gewoon gratis gekregen. Hoe leuk is dat?

Gratis proefmonsters voor je baby

Proefmonsters van Zwitsal zijn bijvoorbeeld heel erg populair en vind je in winkels zoals het Kruidvat. Ook worden deze proefverpakkingen vaak aangeboden in de zogenaamde ‘babyboxen’ die je kan krijgen als je zwanger bent of zojuist bevallen. Meestal hoef je hier niets voor te doen behalve een formulier invullen of een geboortekaartje laten zien.

De babydoos van Prénatal is een van de bekendere verrassingsdozen en hierin vindt je talloze proefmonsters voor je baby. Naast deze winkelketen hebben ook Blokker (voorheen Etos) en Plus een babybox. Hier vind je niet alleen proefmonsters van Zwitsal (of een ander babymerk) in, maar talloze andere handige producten die je tijdens je zwangerschap en na de bevalling van pas kunnen komen, zoals: Bepanthen. Van Bepanthen kan je ook proefmonsters bestellen. Best handig, net zoals de websites die een overzicht bieden van alle gratis babydozen die er beschikbaar zijn. Baby’s zijn duur, dus je kan elk gratis proefmonstertje wat je kan krijgen gebruiken. En dat is een feit.

Nog niet toe aan baby’s?

Dat kan natuurlijk ook! Gelukkig hoef je niet zwanger of bevallen te zijn om een nuttige gratis proefmonsters te ontvangen. Condooms zijn bijvoorbeeld een veel gezien, gratis sample item bij bijvoorbeeld erotiekshops en drogisterijen. Gratis proefmonsters van Durex condooms zijn makkelijk aan te vragen via het internet, maar ook andere merken condooms worden veelal cadeau gegeven bij een bestelling en uitgedeeld.

Overigens wordt dit vaak niet gedaan om reclame te maken, maar zijn deze samples bedoeld als voorlichting. Om jongeren attent te maken op de noodzaak van veilige gemeenschap. Gelukkig is dat ook voor ons volwassen en een belangrijk item, dus er geen enkele reden om geen gebruik te maken van een gratis condoom. Zeker niet als je je bedenkt dat een doosje Durex toch echt wel wat aan euro’tjes kost.

Handig vakantieformaat

Als je weleens in een hotel bent geweest, dan herinner je vast de kleine flesjes shampoo en badschuim. Soms zijn deze flesjes van een bepaald merk waarmee het hotel een ‘afspraak’ heeft om te promoten. Deze gratis proefmonstertjes shampoo zijn niet alleen onwijs schattig om te zien, maar ook nog eens handig om mee te pikken naar huis. Tenslotte zijn ze zo klein dat ze je makkelijk kwijt kan in een (toch al) overvolle koffer.

Je kan dit soort kleine vakantieverpakkingen ook gewoon kopen of gewoon; verzamelen. Sowieso zijn de mini-exemplaren een stuk goedkoper dan een fullsize product en ze gaan makkelijker mee op reis. Maar goed: wie gaat er precies kopen als je ook kan verzamelen. Dat is gewoon zo veel leuker.

Proefmonsters bij de grotere drogisterijketens

Kruidvat en Trekpleister hebben regelmatig proefverpakkingen achter de kassa. Deze worden meegegeven aan iedere klant of aan de klanten die aan bepaalde ‘voorwaarden’ voldoen. Denk aan mensen die een bepaald product kopen. Naast deze specifieke proefmonsters kan je ook vaak gratis proefmonsters shampoo of wasmiddel bij de counter vinden. Ook zit er weleens een proefmonster gebonden aan een fullsize product die je kan kopen. Niet helemaal gratis, maar als je toch al van plan was om tandpasta te kopen, dan is zo’n gratis proefmonster tandpasta alleen maar mooi meegenomen.

Gratis proefmonsters van lenzen

Misschien niet het eerste item waar je aan denkt om te samplen, maar lenzen kan je nu eenmaal niet ‘passen’. Het is daarom wel prettig als weet welke leeslenzen bij jou passen om te voorkomen dat je een stuk of 10x een nieuw doosje moet kopen om te bepalen wat je sterkte is. Ruilen kan namelijk niet en dat is natuurlijk uit hygiënisch oogpunt simpelweg; verboden. Om deze reden maken fabrikanten ook gratis proefmonsters van lenzen. Op deze manier kan je op een veilige (schone) manier uitproberen of een bepaald type (harde of zachte) en sterkte lenzen het beste bij jou pas. Zonder dat je jezelf aan onnodige, extra kosten helpt.

Doe voor een gratis proefverpakking lenzen navraag bij de winkel of vraag deze aan via het internet. Op deze manier loop je het minste risico om meermaals terug te komen voor nog een nieuwe verpakking. Iets wat een lastige bedoeling is als je de lenzen echt heel erg hard nodig hebt om je krantje te lezen, bijvoorbeeld

Gratis proefmonsters aanvragen

Diverse merken bieden ook de mogelijkheid om gratis proefmonsters aan te vragen. Dit vind je niet altijd direct op hun website, maar je kan ervan op aan dat er van ieder te samplen product, altijd wel een lading proefmonsters op voorraad ligt om te proberen. Kortom: ook al kan je er niet direct iets over vinden, een mailtje sturen om een proefmonster aan te vragen kan altijd. Niet geschoten is altijd mis, toch?

Welk soort proefmonstertje ontvang jij het liefst?