De prijs van boodschappen is door de jaren heen steeds hoger komen te liggen. Goedkoop boodschappen doen is om deze reden steeds uitdagender geworden. Mensen struinen supermarkten af, op zoek naar de beste prijs of aanbieding. Het is tenslotte zo dat alle kleine beetjes helpen. Misschien juist als het om boodschappen gaat en zeker als het betekent dat je in sommige gevallen zelfs gratis boodschappen kan krijgen.

Gratis boodschappen

Voedingsmiddelen zijn in 2019 maar liefst 3 procent duurder geworden dan de vorige jaren. Op zich lijkt dit niet noemenswaardig. Maar in een huishouden wat ongeveer 100 euro per week uitgeeft aan boodschappen/voeding, is dat toch al snel zo’n 150 euro extra per jaar. We worden dus steeds beter in ‘koopjesjagen’ en ook supermarkten gaan mee in de strijd om consumenten hun kant op te trekken.

Inhoudsopgave

 • Tweeverdieners en spaaracties
 • Couponners
 • Online boodschappen doen
 • Gratis boodschappen ter waarde van…
 • Picnic
 • Een gratis boodschappenpakket
 • Coupons voor Gratis boodschappen
 • Win Gratis boodschappen
 • Gratis boodschappen bij de Jumbo
 • Alle tips op een rij
 • Beperk je niet tot een supermarkt
 • Lees de folders
 • Blijf op de hoogte van boeiende acties
 • Spaar gratis coupons
 • Kijk online
 • Waag eens een gokje
 • Ga eens langs de Jumbo
 • Bovenal: geniet ervan

Tweeverdieners en spaaracties

Zo wordt er ingespeeld op tweeverdieners, door boodschappen thuis te laten bezorgen. Tenslotte heeft niemand echt zin om na een lange werkdag nog de Albert Heijn in te duiken voor het avondeten. Supermarkten spelen ook met de aanbiedingen. Door gratis coupons voor boodschappen thuis te laten bezorgen, bijvoorbeeld. Of door middel van spaaracties en winacties een soort van verbondenheid te creëren tussen hun en de consument. Slim en effectief, want je merkt toch snel dat veel consumenten zich beperken tot een favoriete supermarkt. Al is op een paard wedden weer minder effectief als het om gratis boodschappen gaat.

Couponners

Er zijn zelfs mensen die er een regelrechte sport van maken om zoveel mogelijk boodschappen (zo goed als) gratis te krijgen. Denk aan de Amerikaanse ‘couponners’. Die zomaar voor honderden euro aan gratis boodschappen mee naar huis nemen door op de hoogte te blijven van bijna alle acties en aanbiedingen. Je wordt er bijna hebberig van! Nu is dit voorbeeld wel extreem en is de regelgeving voor acties in Nederland ietwat strenger dan in Amerika. Het is echter niet gezegd dat ook jij niet aardig wat aan gratis boodschappen in de wacht kan slepen zonder dagelijks bezig te zijn met het verzamelen van stapels aan gratis coupons en door bij twintig supermarkten zegels te sparen.

Online boodschappen doen

Online je boodschappen doen is iets wat populariteit wint. Tenslotte hebben we het allemaal druk, drukker, drukst en vanuit je luie stoel de dagelijkse boodschapjes bestellen is daarmee een ideale uitkomst. Steeds meer supermarktketens beginnen hierom een onlineboodschappenservice en hebben aangename aanbiedingen om klanten bekend te maken met hun bezorgservice. Denk aan: 1+1 is gratis en online spaaracties om gratis boodschappen te kunnen krijgen. Albert Heijn is bijvoorbeeld een grote naam en staat zeker bekend om zijn scherpe aanbiedingen en gratis bezorgservice. Soms loopt er een actie om gratis boodschappen te laten bezorgen. Maar ook bij het bestellen van specifieke producten, kun je je boodschappen gratis laten bezorgen.

Gratis boodschappen ter waarde van… 

Soms betreffen dit aanbiedingen die in de winkel niet te vinden zijn, soms ook wel. Al met al vergemakkelijkt online boodschappen wel de zoektocht naar zoveel mogelijk scherpe aanbiedingen en dus zelfs gratis producten. Sommige online supermarkten geven zelfs een bepaalde bedragen als welkomst korting. Deze korting kan oplopen van enkele, tot 10 à 15 euro. Wat toch 15 euro weer aan gratis boodschappen is.

Picnic

Picnic is een van de online supermarkten die (in tegenstelling tot de grote, supermarktketens) alleen op het internet te vinden is. Via een app om precies te zijn. Ook Picnic deelt regelmatig gratis producten of gratis kortingsbonnen uit om boodschappen te kunnen bestellen. Ook heeft deze service geen bezorgkosten. Wat je dus sowieso 5 à 6 euro oplevert tijdens het boodschappen doen!

Een gratis boodschappenpakket

Een van de acties die de moeite is om in de gaten te houden, is deze van het zogenaamde boodschappenpakket. Bijna iedere supermarkt biedt eens in de zoveel tijd de gelegenheid om voor een dergelijke box te sparen. De waarde van zo een pakket kan oplopen tot 50 euro (of meer) en is compleet gratis bij een volle spaarkaart. In zo een boodschappenpakket zijn vaak schoonmaakmiddelen, lang houdbare producten, drinken en overige voedingsmiddelen te vinden.

Kom je zelf niet zo snel bij een supermarkt waar deze actie loopt? Dan kan je her en der toch aan de zegels proberen te komen. Van mensen die simpelweg geen interesse hebben in een gratis boodschappenpakket of zoveel sparen dat ze wat zegels kwijt kunnen.

Coupons voor Gratis boodschappen

We hadden het net al over de hardcore couponners, maar ook in Nederland worden vaak gratis coupons voor boodschappen uitgedeeld. Meestal ontvang je deze gewoon in de brievenbus of worden ze uitgedeeld in de desbetreffende supermarkt. In deze zogenaamde couponboekjes vind je veel 1+1 acties en stapelkortingen. Op deze manier kan je flink wat aan gratis boodschappen mee naar huis nemen. Zéker als je couponboekjes van meerdere supermarkten in huis hebt.

Win Gratis boodschappen

Ja, gratis boodschappen kan je ook winnen. Dit gebeurt niet vaak, maar hoe dan ook is een dergelijke winactie altijd de moeite waard. Niet geschoten is altijd mis en een minuut gratis winkelen wil eigenlijk iedereen wel. Nu zijn niet alle winacties van een dergelijk formaat, maar zo zijn er ook supermarkten die wel eens een tegoedbon ter waarde van 50 euro verloten of een boodschappenpakket hebben samengesteld voor een gelukkige winnaar.

Pluspunt: ook het deelnemen aan een dergelijke actie is gratis, dus… Waarom niet!?

Gratis boodschappen bij de Jumbo

Iedereen kent de zin ‘vier in de rij, kassa erbij’. Supermarktketen Jumbo heeft hier zijn motto van gemaakt door je boodschappen gratis mee te geven, mocht je de vierde, wachtende persoon in de kassarij zijn. Nu zitten er wat haken en ogen aan deze actie, want het is zo dat dit pas geteld wordt vanaf de persoon die nog wacht aan de kassa. Technisch gezien is het dus: ‘vijf in de rij, kassa erbij’. Desondanks kan het zomaar een gratis boodschappenkar opleveren.

Jumbo heeft ook een actie voor de klanten van de groenten- en fruitafdeling. Omdat het zó gruwelijk irritant is wanneer je door een stapel appels gaat en onverhoopt toch een rot exemplaar uit de kist weet te trekken. Krijg je (mocht dit gebeuren) een zak met fruit gratis mee naar huis. Ogen open dus! Je weet maar nooit.

Alle tips op een rij

Het is veel info. Dat weten we! Tenslotte is het niet voor niets dat er dus echt heel veel mensen zijn die er een sport van maken om gratis boodschappen bij elkaar te sparen. Om het je nog wat makkelijker te maken hier de belangrijkste tips om gratis boodschappen te vinden kort op een rijtje.

Beperk je niet tot een supermarkt

Stap uit je comfortzone en bezoek ook eens de supermarkten die misschien niet al te dicht bij huis liggen. Zo ben je al snel op de hoogte van álle lopende aanbiedingen en weet je goed waar en wanneer je bepaalde producten gratis kan krijgen.

Lees de folders

In folders worden, vanzelfsprekend, de lopende aanbiedingen gepresenteerd. Kortom: hoe meer supermarktfolders in huis, hoe beter! Dat scheelt je weer lopen, autorijden of een fietstocht.

Blijf op de hoogte van boeiende acties

Boodschappenpakketten, gratis producten bij de aankoop van een ander product en zegelacties. Het vergt wel wat aan toewijding, maar uiteindelijk heb je al toch een flinke duit aan gratis boodschappen in huis.

Spaar gratis coupons

Het liefst zoveel mogelijk en van zoveel mogelijk supermarkten. Zoek de coupons uit die voor jou interessant zijn en shoppen maar! Zeker handig bij producten die je gemakkelijk grootschalig in kan slaan.

Kijk online

Doe eens een keer online de boodschappen voor gratis boodschappen als kennismakingscadeau. Of ga eens op je gemakje online zoeken naar aanbiedingen die voor jou onwijs aantrekkelijk zijn. Let hierbij ook op acties wat betreft de bezorgkosten. Alle kleine beetjes helpen, nietwaar?

Waag eens een gokje

Normaal gesproken heb je helemaal geen zin om je kassabon nog te ondertekenen voor een winactie waarvan je weet dat je toch nooit kans maakt. Er is echter maar een ding écht zeker. Als je het niet probeert dan win je nooit! Dus waag eens een gokje. Doe eens mee met die winactie op Facebook, gooi je naam in de loterij of verzin een naam voor de nieuwe mascotte van de buurtsupermarkt. Misschien ben zomaar ineens de gelukkige die een mooi bedrag aan gratis boodschappen in de wacht sleept. Je weet maar nooit!

Ga eens langs de Jumbo

En dan wel je oren en ogen openhouden, natuurlijk. Wie weet ben jij degene die ineens een rotte tomaat uit de groentekist weet te trekken. Kassa!

Bovenal: geniet ervan

Tenslotte is ieder gratis boodschap mooi meegenomen en met een volle tas thuiskomen voor een spotprijs? Dat is iets waar je echt wel een beetje blij van mag worden. Maak er een sport van, maar dan een die je geld oplevert. Hoe leuk is dat!?

Wat is jouw gouden tip om gratis boodschappen te vinden?